Sasha Slierendrecht

Sasha Slierendrecht

In 2019 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Docerend theatermaker aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Ik maak voornamelijk kindervoorstellingen met een filosofische laag. ‘Wachten op Godot’ was een inspiratie voor een voorstelling over tijd. Momenteel ben ik bezig met een solo voorstelling, waar het personage op zoek gaat naar ‘de waarheid’. Maatschappelijke en filosofische onderwerpen komen vaak terug als ik regisseer. 

Spelen is al van jongs af aan belangrijk voor me geweest. Al jong werd ik geprikkeld door kunst. Theater bevat verhalen. En in elk verhaal kan ik iets meenemen naar huis. Een gedachte, een beeld of een moment van verwondering. Dan kan ik verder gaan denken over dat wat ik  gezien heb en meenemen in het dagelijks leven. Het zet tot denken. 

Ik ben een energieke regisseur waar de focus ligt op spelverbetering. M’n eigen inspiratie delen met een groep om vervolgens samen op onderzoek uit te gaan. Samen maken vind ik belangrijk. Je verbonden voelen met wat je aan het creëren bent op de vloer.

Zie ook de andere regisseurs