Lid worden

Lid Worden

Jaarlijks aan het begin van september organiseren we een Open Repetitie waar iedereen die geïnteresseerd is in lid worden van Cuculum naartoe kan komen. Dit jaar zal de Open Repetitie plaatsvinden op woensdag 12 september van 18:30 tot 22:30 op Sumatrastraat 201. Je kan je hiervoor aanmelden door het onderstaande formulier in te vullen. Let wel op, er wordt dit jaar een maximum gesteld aan het aantal deelnemers die de Open Repetitie mogen bijwonen! Meld je dus op tijd aan!

Aanmeldformulier Open Repetitie

Op deze avond bezoek je in groepjes van huidige leden en geïnteresseerden alle regisseurs met wie we dat jaar zullen werken. Je hoeft voor de Open Repetitie geen stukje voor te bereiden of iets dergelijks; de regisseurs hebben oefeningen en spellen bedacht waarmee je een beeld kunt krijgen van hen en van hun werkwijze.

Maar nog belangrijker: zij krijgen een beeld van jou! Want helaas hebben we maar beperkt plaats in onze productiegroepen. Onze regisseurs gaan uiteindelijk over de indeling daarvan. Daarbij kijken ze niet alleen naar ieders toneeltalent, maar ook of je bijvoorbeeld binnen de groep en binnen de vereniging past. Ook is het voor hen heel belangrijk dat ze jou nog wat kunnen leren.

Maak je dus geen zorgen dat je het in een enge auditie aflegt tegen mensen met een enorm talent, want misschien voldoen zij wel niet aan andere criteria. Bovendien vinden we het juist heel belangrijk en leuk dat er een verschil is in ervaring. Bijna iedereen die bij ons lid wordt, heeft weinig of geen eerdere ervaring op het toneel. En met een beetje trots kunnen we wel zeggen dat het publiek daar aan het einde van het jaar nog maar weinig van zal kunnen merken.

Om in een productiegroep terecht te komen, is het dus wel noodzakelijk dat je de Open Repetitie bijwoont. Overigens krijgen huidige leden die het vorige jaar al in een productiegroep hebben gezeten, voorrang bij de indeling.

Voor wie niet in een productiegroep wil plaatsnemen, is de Open Repetitie zelf minder belangrijk, maar onze filosofie is wel dat het belangrijk is om een goede indruk van de vereniging te hebben voordat je besluit inderdaad lid te willen worden. Zorg dus ook in dat geval dat je er gewoon bij bent!

Sinds 2015 is er ook een theatersportgroep binnen Cuculum (meer informatie over de verschillende lidmaatschappen vind je onder het kopje lidmaatschap). Een van de verschillen tussen de productie- en theatersportgroep is dat de theatersportgroep twee instroommomenten heeft. Het eerste instroommoment van de theatersportgroep is gelijktijdig met de productiegroep in het begin van september en het tweede moment is in begin februari.

Omdat we het belangrijk vinden dat ieder lid zich thuis voelt binnen de vereniging, is het alleen mogelijk om op vaste momenten lid te worden zodat je belangrijke gezamenlijke activiteiten niet mist. Heb je die momenten gemist, dan zul je helaas moeten wachten tot de volgende mogelijkheid.

Tot op de Open Repetitie van 12 september!