Improvisatiegroep

Theatersport, 2023

Improvisatie

Het improvisatie jaar is ingedeeld in twee semesters met elk twee groepen.

Wat is improvisatietheater?

Er zijn dit jaar vier improvisatie groepen. In het eerste semester is er een Long Improv groep en een theatersportgroep en in het tweede semester idem dito.  De improvisatiegroepen lopen per semester en niet een heel jaar, zoals de bij de productiegroepen het geval is. Zo kan je dus deelnemen aan alleen het eerste semester of juist alleen het tweede semester óf allebei de semesters! Hierbij kan je zelfs bepalen dat je het hele jaar alleen maar theatersport of long improv doet, of het ene semester long improv en het andere semester alleen theatersport. Hierdoor kan je improvisatie goed combineren als je bijvoorbeeld een half jaar naar het buitenland gaat.

Binnen elke improvisatiegroep leer je onder begeleiding van je regisseur alles wat met jouw improvisatiegroep te maken heeft. Je leert improviseren, reageren, incasseren, en nog veel meer! De improvisatiegroepen repeteren dus om de week; tenzij je in een semester in beide groepen zit, want dan repeteer je elke week. 

Daarnaast is het gebruikelijk om na de repetitie met elkaar te borrelen.

Theatersportgroep

Er is zowel een theatersportgroep in het eerste semester als in het tweede semester. Je werkt een half jaar lang aan je spelvaardigheden waarbij je de basisprincipes van het improviseren aangeleerd krijgt. Daarnaast werk je naar een theatersportwedstrijd toe (het meedoen aan de wedstrijd is niet verplicht!). Tijdens de wedstrijd speel je theaterspellen die je tijdens de repetities hebt geoefend. Het spelen van een theatersportwedstrijd is altijd een super leuke en leerzame ervaring voor zowel de spelers als het publiek!

Long Improv groep

Bij Long Improv groep repeteer je in het eerste en tweede semester om de week en zal je toewerken naar een voorstelling gebaseerd op improvisatie. Je oefent gedurende de repetities met het spelen van langere improvisaties in plaats van het oefenen van korte spellen zoals bij theatersport wordt gedaan. Het is eigenlijk een beetje hetzelfde als een productievoorstelling, maar dan wordt de voorstelling volledig geïmproviseerd!

Ieder jaar in februari trekt heel Cuculum er op uit. Tijdens dit weekend ben je bezig met de voorbereidingen van je Long Improv voorstelling of je theatersportwedstrijd. Ook is er tijdens dit weekend een bonte avond, een loterij en een groot feest. Verder laten alle productiegroepen een korte preview van hun stuk zien aan de rest van de vereniging. Dit is een verplicht weekend, het is immers repetitie tijd.

Lijkt jou een van deze groepen wat? Kijk dan bij Lid worden over hoe je lid kan worden!

Improvisatie Weerwolven, 2023