Over | Regisseurs

Regisseurs

De groepen van Cuculum worden geregisseerd door professionele regisseurs. Tijdens de open repetitie kiezen de regisseurs zelf hun spelers, dit zijn ongeveer 10 tot 15 mensen. Met deze groep wordt gedurende het jaar naar een eindproductie, theatervoorstelling, theatersportwedstrijd of Long Improv voorstelling gewerkt. 

Elke regisseur heeft zijn eigen theaterstijl, montage-, tekst-, of bewegingstheater, bij Cuculum kan het allemaal!


De andere regisseurs worden zo spoedig mogelijk toegevoegd

Toine Bles

Cuculum producties: ‘Armando’, ‘Impro Weerwolven’, Theatersportwedstrijden

Even voorstellen: Toine Bles, in het dagelijkse leven interim manager en woonachtig in Leiden. Impro speler sinds 2001, mede oprichter van theatersport vereniging ‘De Tegenpartij’. Ook heb ik een aantal jaren een combinatie van cabaret en improvisatie gespeeld bij The Big Mo. De afgelopen jaren ben ik bezig geweest met het bedenken en uitvoeren van nieuwe impro concepten. Zo speelde De Tegenpartij tijdens Oerol ‘Voorstelling Gemist: wij spelen alle voorstellingen waar u geen kaartje voor heeft kunnen krijgen’ en voerden we een geïmproviseerde éénakter op bij het Toverbal festival in Leiderdorp. Ooit zijn we doorgedrongen tot de kwartfinales van het Nationaal Theatersport Toernooi (toen we wel de wedstrijdregels hadden gelezen). Sinds 2022 ben ik met veel plezier regisseur bij Cuculum en hebben we naast Theatersport ook de longforms “Armando” en “Impro Weerwolven” opgevoerd.

Daniëlle Meuleman

Cuculum productie: ‘Trail to Oregon!’

Ik ben schrijver, regisseur en theatermaker. Ik hou van de absurditeit die theater met zich meebrengt. Ik zoek altijd naar nieuwe uitdagingen, nieuwe vormen, nieuwe combinaties. Meestal werk ik aan meerdere projecten tegelijkertijd. Zo was ik vorig jaar regisseur bij Cuculum en bij DAC, en speelde ik met voorstellingen in een bos, in een kerk en had ik een baard van ducttape in een park. Ook dit jaar is niet anders: Cuculum (yes!), DAC, dialogenfestival en samen met mijn theatercollectief DISK werken we aan een voorstelling over liefde, of zoiets. Ik vind die diversiteit geweldig en de ervaringen die ik opdoe, gebruik ik weer bij nieuwe projecten.

Naast de theaterwereld kan je mij ook tegenkomen tussen de dinosaurussen; ik werk namelijk bij Naturalis. Ik heb ontzettend veel zin in mijn tweede jaar als regisseur bij Cuculum! Ik werk graag samen met mijn groep spelers aan een voorstelling. Daarvoor creëer ik een plek waar spelers de vrijheid durven te nemen om zelf met ideeën te komen, aan de slag te gaan hiermee en hun eigen grenzen durven op te zoeken en wie weet te verleggen.