Over | Regisseurs

Regisseurs

De groepen van Cuculum worden geregisseerd door professionele regisseurs. Tijdens de open repetitie kiezen de regisseurs zelf hun spelers, dit zijn ongeveer 10 tot 15 mensen. Met deze groep wordt gedurende het jaar naar een eindproductie, theatervoorstelling, theatersportwedstrijd of Long Improv voorstelling gewerkt. 

Elke regisseur heeft zijn eigen theaterstijl, montage-, tekst-, of bewegingstheater, bij Cuculum kan het allemaal!


De regisseurs bij Cuculum van jaar 2023/2024!

Ruben Bosch

Cuculum producties: ‘21’, ‘ MORS’ , ‘Meerzaamheid’, ‘Een Ontmoeting in Zoetermeer: de logica van het leven’    

Mijn naam is Ruben Bosch, ik ben theaterdocent en theatermaker. Ooit was ik zelf speler bij de vereniging, toen studeerde ik rechten, maar het is altijd mijn doel geweest om terug te keren als regisseur. Na mijn opleiding theater en educatie aan de HKU is dat gelukt! Dit jaar maak ik voor de vijfde keer een voorstelling bij Cuculum. Mijn doel is om samen met de spelers een voorstelling te maken waar we trots op kunnen zijn. Het proces staat centraal en mijn doel is om alles te kunnen doen waar we zin in hebben. Daarom zijn mijn voorstellingen meestal montagetheater. Op deze manier kunnen allemaal verschillende speelstijlen elkaar afwisselen en toch een geheel vormen als voorstelling.

Ik heb weer super veel zin in het komende jaar!

Toine Bles

Cuculum producties: ‘Armando’, ‘Impro Weerwolven’, Theatersportwedstrijden

Even voorstellen: Toine Bles, in het dagelijkse leven interim manager en woonachtig in Leiden. Impro speler sinds 2001, mede oprichter van theatersport vereniging ‘De Tegenpartij’. Ook heb ik een aantal jaren een combinatie van cabaret en improvisatie gespeeld bij The Big Mo. De afgelopen jaren ben ik bezig geweest met het bedenken en uitvoeren van nieuwe impro concepten. Zo speelde De Tegenpartij tijdens Oerol ‘Voorstelling Gemist: wij spelen alle voorstellingen waar u geen kaartje voor heeft kunnen krijgen’ en voerden we een geïmproviseerde éénakter op bij het Toverbal festival in Leiderdorp. Ooit zijn we doorgedrongen tot de kwartfinales van het Nationaal Theatersport Toernooi (toen we wel de wedstrijdregels hadden gelezen). Sinds 2022 ben ik met veel plezier regisseur bij Cuculum en hebben we naast Theatersport ook de longforms “Armando” en “Impro Weerwolven” opgevoerd.

Michelle Verheij

Cuculum productie: ‘Vooravond’

Ik ben Michelle Verheij, regisseur en theatermaker. In mijn werk ben ik veel bezig met maatschappelijke thema's, met een focus op klimaatverandering. Dat heeft deels te maken met mijn achtergrond: ik heb jaren geleden internationaal recht gestudeerd met een focus op het handhaven van klimaatverdragen. Ik zoek op het podium altijd naar overlap tussen kunst, politiek, wetenschap en activisme. Tegelijkertijd vind ik het belangrijk om zware en/of politieke onderwerpen met humor en lichtheid te benaderen. Ik wil mensen aan het lachen maken én aan het denken zetten.

Dit is alweer mijn tweede jaar als regisseur bij Cuculum. Naast mijn werk als regisseur doe ik ook nog allerlei andere dingen, ik geef bijvoorbeeld training en ben regelmatig presentator bij evenementen. Op dit moment ben ik bezig met mijn regisseursopleiding aan de Toneelacademie Maastricht, waar ik in 2024 zal afstuderen. Daarnaast sta ik ook graag zelf op het podium als actrice, bij voorkeur in een zelfgemaakte voorstelling ergens op een zomers festivalterrein

Belle Smeets
Cuculum productie: wordt vervolgd...

Goeiendag,

Mijn naam is Belle, geboren en getogen in België exact 24 jaar geleden. Mijn theaterhart heeft mij in 2018 gebracht naar de opleiding docent theater Zwolle waar ik in 2023 van ben afgestudeerd. Sociaal Maatschappelijke thema’s gebracht via grotesk spel binnen het tekstrepertoire, dat is mijn specialiteit. Buiten het regie gaat mijn passie ook naar spelen en doceren.

Daniëlle Meuleman

Cuculum productie: ‘Trail to Oregon!’

Ik ben schrijver, regisseur en theatermaker. Ik hou van de absurditeit die theater met zich meebrengt. Ik zoek altijd naar nieuwe uitdagingen, nieuwe vormen, nieuwe combinaties. Meestal werk ik aan meerdere projecten tegelijkertijd. Zo was ik vorig jaar regisseur bij Cuculum en bij DAC, en speelde ik met voorstellingen in een bos, in een kerk en had ik een baard van ducttape in een park. Ook dit jaar is niet anders: Cuculum (yes!), DAC, dialogenfestival en samen met mijn theatercollectief DISK werken we aan een voorstelling over liefde, of zoiets. Ik vind die diversiteit geweldig en de ervaringen die ik opdoe, gebruik ik weer bij nieuwe projecten.

Naast de theaterwereld kan je mij ook tegenkomen tussen de dinosaurussen; ik werk namelijk bij Naturalis. Ik heb ontzettend veel zin in mijn tweede jaar als regisseur bij Cuculum! Ik werk graag samen met mijn groep spelers aan een voorstelling. Daarvoor creëer ik een plek waar spelers de vrijheid durven te nemen om zelf met ideeën te komen, aan de slag te gaan hiermee en hun eigen grenzen durven op te zoeken en wie weet te verleggen.