Improvisatie

Improvisatie

Meedoen aan de OR is nodig om productie- of improvisatielid te worden. De Open Repetitie vindt altijd begin september plaats. Voor speeljaar 2020-2021 is het niet meer mogelijk om lid bij ons te worden. 

Het improvisatie jaar is ingedeeld in twee semesters met elk twee groepen. Er zal dit jaar geen tweede Open Repetitie plaats vinden, je kan geen spelend lid meer worden bij ons voor speeljaar 2020-2021. Wel kan je nog basislid worden, als je hier interesse in hebt stuur dan een mail naar bestuur@cuculum.nl.

Wat is improvisatietheater?

Er zijn dit jaar drie improvisatie groepen. In het eerste semester is er een spel verdiepende groep en een theatersportgroep; in het tweede semester is er een Long Improv groep en een nieuwe theatersportgroep. De improvisatiegroepen lopen per semester in plaats van per jaar zoals bij de productiegroepen. Zo kan je dus deelnemen aan alleen het eerste semester of juist alleen het tweede semester óf allebei de semesters! Hierdoor kan je improvisatie goed combineren als je bijvoorbeeld een half jaar naar het buitenland gaat.
Binnen elke improvisatiegroep leer je onder begeleiding van je regisseur alles wat met jouw improvisatiegroep te maken heeft. Je leert improviseren, reageren, incasseren, en nog veel meer! De improvisatiegroepen repeteren om de week; tenzij je in een semester in beide groepen zit, want dan repeteer je elke week. 

Van 12 tot 14 februari 2021 trekt heel Cuculum er een weekend op uit, dit is het repetitieweekend. Tijdens dit weekend wordt in Ommen repeteer je en oefen je aan je aankomende theatersportwedstrijd of oefen je met improviseren voor de Long Improv voorstelling. Ook is er een groot feest, een bonte avond en veel gezelligheid.
Dit is een verplicht weekend, het is immers repetitietijd.
Voor de improvisatiegroepen geldt een aanwezigheidsplicht van 80%. Maar geen stress, dit is goed te combineren met elke studie. 

Spel Verdiepende groep

Dit jaar zal er voor het eerst een Spel Verdiepende groep plaatsvinden in het eerste semester. Binnen deze groep ga je vooral speltechnisch aan de slag. Zo verdiep je op een leuke manier in allerlei verschillende speelstijlen en theater disciplines.  

Theatersportgroep

Er is zowel een theatersportgroep in het eerste semester als in het tweede semester. Je werkt een half jaar lang aan je spelvaardigheden waarbij je de basisprincipes van het improviseren aangeleerd krijgt. Daarnaast werk je naar een theatersportwedstrijd toe waarbij een andere theatersportgroep wordt uitgedaagd (het meedoen aan de wedstrijd is niet verplicht!). Tijdens de wedstrijd speel je theaterspellen die je tijdens de repetities hebt geoefend. Het spelen van een theatersportwedstrijd is altijd een super leuke en leerzame ervaring voor zowel de spelers als het publiek!

Long Improv groep

Bij Long Improv groep repeteer je in het tweede semester om de week en zal je toewerken naar een voorstelling gebaseerd op improvisatie. Je oefent gedurende de repetities met het spelen van langere improvisaties in plaats van het oefenen van korte spellen zoals bij theatersport wordt gedaan. Tijdens de Long Improv voorstelling krijgen de spelers elk een eigen geheim en wat basisinformatie over de setting van de scène waarna ze een volledige voorstelling met elkaar improviseren. Het is eigenlijk hetzelfde als een productievoorstelling maar dan wordt de voorstelling volledig geïmproviseerd!

Lijkt jou een van deze groepen wat? Kijk dan bij Lid worden over hoe je lid kan worden!