Michael Bot

Michael Bot

Michael Bot (Tilburg, 12-10-1987), verhalen verteller.

“Wie ik ben dat bepaal jij. Mezelf voorstellen op papier voelt alsof ik op voorhand al mijn handtekening onder een nog niet gespeelde voorstelling zet.

De verhalen die ik vertellen wil moeten ons juist doen afvragen wat mijn bestaan betekent voor het jouwe en andersom. De dingen die ik maken wil moeten van binnenuit komen of daar gepasseerd zijn. Het moet je hebben aangeraakt waardoor we het niet meer los kunnen laten.

Met een voorliefde voor repertoire toneel en met name een fascinatie voor de moderne familietragedie - waarin we onszelf kunnen thuisbrengen - wil ik verhalen vertellen die ons heel even uit evenwicht brengen.’ Over hoe we in gevecht zijn met onze persoonlijke waarden en bevangen zijn door de angst om onze verworven economische en sociale status te verliezen.”

Michael volgde verschillende theaterstudies aan o.a. de Academie voor theater[-docent] te Tilburg en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en is sindsdien werkzaam als acteur en theatermaker. Als acteur is hij verbonden aan diverse gezelschappen, werkt hij als poppenspeler in de Efteling en maakt hij toneelvoorstellingen. Bij voorkeur theater zonder muren, om buiten de kaders van ons wezen te kunnen kijken en te kunnen luisteren naar wat we zien.

Zie ook de andere regisseurs