Theatersport

Theatersport & Long Improv

De Open Repetitie van Cuculum is meestal in september. Meedoen aan de OR is nodig om productie- of improvisatielid (voorheen theatersportlid) te worden. Mocht je het eerste half jaar niet kunnen dan is er een tweede open repetitie voor theatersport semester 2 rond eind januari/begin februari. De precieze datum zal rond december/januari op de site komen te staan.

Voor seizoen 2019-2020 zijn zowel theatersport semester 2 als de Long Improv groep (semester 2) vol waardoor er dit jaar geen tweede open repetitie (in februari) meer zal plaatsvinden.

 

Wat is improvisatietheater?

De theatersportgroep en de Long Improv groep zijn beiden improvisatiegroepen. Voor de improvisatiegroepen schrijf je je in per semester in plaats van per jaar. Hierdoor kun je ook improvisatielid worden wanneer je een halfjaar naar het buitenland gaat! Binnen een improvisatiegroep leer je onder begeleiding van een regisseur alles wat met improvisatie te maken heeft waarbij de focus op het verbeteren van je spelvaardigheden ligt. Je leert improviseren, reageren, incasseren, en nog veel meer! De groepen krijgen eens per twee weken begeleiding (waardoor deze groep ook minder geld kost). Voor de improvisatiegroepen geldt een aanwezigheidsplicht van 60%. In semester 2 is het mogelijk om zowel theatersport als longimprov te doen. In dit geval heeft een speler wekelijks repetitie in plaats van om de week.

Theatersportgroep

Er is zowel een theatersportgroep in semester 1 als in semester 2. Beide groepen werken een half jaar lang aan hun spelvaardigheden waarbij ze de basisprincipes van het improviseren aangeleerd krijgen. Beide groepen werken toe naar een theatersportwedstrijd waarbij een andere theatersportgroep wordt uitgedaagd (het meedoen aan de wedstrijd is niet verplicht!). Tijdens de wedstrijd worden theaterspellen gespeeld die tijdens de repetities zijn geoefend. Het spelen van een theatersportwedstrijd is altijd een super leuke en leerzame ervaring voor zowel de spelers als het publiek!

Long Improv groep

De improvisatievoorstelling van 2018-2019 was een groots succes en daarom is er besloten om een nieuwe groep hiervoor op te richten. Deze groep repeteert in semester 2 om de week en zal toewerken naar een voorstelling gebaseerd op improvisatie. De spelers oefenen gedurende de repetities met het spelen van langere improvisaties in plaats van het oefenen van korte spellen zoals bij theatersport wordt gedaan. Tijdens de Long Improv voorstelling krijgen de spelers elk een eigen geheim en wat basisinformatie over de setting van de scène waarna ze een volledige voorstelling met elkaar improviseren. Het is eigenlijk het zelfde als een productievoorstelling maar dan wordt de voorstelling volledig geïmproviseerd!

Lijkt jou dit wel wat? Kijk dan op de site bij Lid worden over hoe je lid kan worden!